FAQ overzicht
Algemeen
Tijdens je bezoek
Kan ik pinnen op het terrein?
Ja, graag! Zomerparkfeest is namelijk sinds 2022 muntloos. Je kunt gewoon pinnen of contactloos betalen bij alle barren en eetstands.
Is er een alternatief voor pinnen?
Ja, er is een alternatief. Er zijn enkele verkooppunten voor betaalpasjes. Dit pasje schaf je voor 1 euro 15 aan en laad je vervolgens op. Opladen kan zowel met pin als met cash.
Kan ik het tegoed op mijn betaalpas terug krijgen?
Ja, je kunt bij het Serviceplein tot zondag 01:00 uur het tegoed dat op je betaalpas staat retourpinnen. Na afloop van het festival is het niet meer mogelijk om je tegoed terug te krijgen.
Hoe lang duurt het voordat het tegoed op mijn rekening staat?
Het bedrag staat de eerst volgende werkdag op je rekening. Hier vind je meer informatie over retourpinnen.
Hoe werkt het statiegeld voor de bekers?
Vanaf 2023 werkt Zomerparkfeest met statiegeld (25 eurocent) op bekers. Heb je je beker leeg en zin in een nieuwe drankje? Neem deze dan mee naar de bar, en je krijgt bij je nieuwe drankje een nieuwe beker. Heb je geen beker? Dan betaal je 25 cent bovenop de prijs van je drankje voor je beker. Je laatste beker kun je inleveren bij het speciale inleverpunt bij het Serviceplein of op het midden van het terrein. Daar wordt dan 25 cent retour gepind.
Wat kost het huren van een kluisje?
Een kluisje huur je voor 5 euro op het serviceplein. Je betaalt per keer. Wil je in de tussentijd je kluisje openen en weer sluiten, dan moet je opnieuw 5 euro betalen.
Wat doe ik als ik iets ben verloren op Zomerparkfeest?
Meld je tijdens de festivaldagen bij de infobalie op het Serviceplein. Na het festival gaan alle gevonden voorwerpen naar Gemeente Venlo.
Waar mag ik roken?
In de tenten mag niet gerookt worden. Ook is het verboden om te roken op andere overdekte punten. Wij handhaven hierop. Dit kan leiden tot verwijdering van het terrein.
Zijn er sigaretten op het festivalterrein te koop?
Nee, er zijn geen sigaretten te koop op het festivalterrein.
Is er een kolfruimte aanwezig?
Speciaal voor alle moeders ie er een kolfruimte ingericht bij de EHBO. In de ruimte is ook de mogelijkheid om de melk te bewaren in een koelkast.
Is er een fietsenstalling?
Je kan bij ons, bij de ingang, je fiets stallen. De kosten hiervoor zijn €2.
waar kan ik een toiletbandje kopen?
Toiletbandjes zijn te koop bij het volledige service plein voor 2,50 euro per dag. Kom je alle dagen? Koop dan een plas partou voor 7,50 euro.
Mag ik promotiemateriaal meenemen of ophangen?
Samen met onze partners en sponsoren maken we afspraken over de promotie mogelijkheden op en buiten ons festivalterein. Daarom is alleen vooraf geaccrediteerd promotiemateriaal toegestaan. Ander materiaal zal worden verwijderd en kan op maandag na het festival opgehaald worden op het festivalterrein. Dit geld ook voor al het geaccrediteerd promotiemateriaal.
Toegankelijkheid
Kan ik in de buurt van het festivalterrein parkeren?
Kijk op de website Venloverwelkomt.nl voor alle parkeermogelijkheden in de buurt van het festivalterrein. Heb je de auto geparkeerd? Klik dan hier om te navigeren naar het festival. Hier kun je ook informatie vinden over waar je kunt parkeren met een gehandicapten parkeerkaart.
Ligt het festival dichtbij een treinstation?
NS Station Venlo ligt op zo’n 700 meter van onze ingang. Het makkelijkste loop je via de Deken van Oppensingel of Burgemeester van Rijnsingel; duurt zo’n 10 minuten. Klik hier om te navigeren naar onze ingang.
Is het terrein voor iemand in een rolstoel toegankelijk?
Het terrein is over het algemeen goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel.
Is er een camping in de buurt van het festivalterrein?
Nee, er is helaas geen camping in de directe omgeving van het festival. Vind je het niet erg om een taxi te nemen? Er liggen wel campings elders in de gemeente, check Google Maps hier.